Oefentherapie Mensendieck Munstergeleen

Over de praktijk en mijzelf

Ik ben Ysolde Le Doux, oefentherapeute Mensendieck.

In 2005 heb ik de opleiding tot oefentherapeut Mensendieck in Amsterdam afgerond. Sindsdien heb ik voor verschillende praktijken gewerkt. Momenteel werk ik in Munstergeleen en in Echt. Daarbij doe ik regelmatig waarnemingen voor collega’s.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging “VvoCM” en ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens ben ik lid van het samenwerkingsverband “Samenwerkende Oefentherapeuten Westelijke Mijnstreek” en neem ik regelmatig deel aan intercollegiale overleggen.

Specialisaties/ cursussen: Slaapproblemen, Chronische pijn, SI- en bekkenklachten, Spanning, stress en burn-out, Scoliose, Houdingsproblematiek jeugd, Nekklachten, Knieklachten (chronisch), Houding-adem-beweging volgens de Feldenkraismethode.

Tevens ben ik: sportmasseur en docent fietsgymnastiek. Overige cursussen: Basiseducatie kwaliteit en wetenschap voor oefentherapeuten Cesar/Mensendieck, Directe Toegankelijkheid Oefentherapie Cesar/Mensendieck, Cursus verslaglegging. Deelgenomen aan kwaliteitstraject “door cliënten bekeken”.

Praktijk 1 van de 3Praktijk 2 van de 3Praktijk 3 van de 3