Oefentherapie Mensendieck Munstergeleen

Reacties van patienten

Gabrielle, 21 jaar, nek-, schouder- en rugklachten

Ik had al lang last van nek-, schouder- en rugklachten. Voor ik aan deze therapie begon ben ik al vaker bij

een fysiotherapeut geweest. Mijn problemen bleven terug komen.

Toen ging ik mensendieck therapie uitproberen. Ik kreeg een goed zicht op mijn houding die ik had

en daarop volgden verschillende oefeningen. De oefeningen waren leuk en niet te moeilijk en makkelijk thuis of op mijn werk te doen. Al heel snel verminderden mijn klachten zowel aan rug, nek en schouders.

Ik heb 8 behandelingen gehad en ben zo goed als klachtenvrij. Dit is echt een aanrader!

 

Ludo, rug- en nekklachten

Beste Ysolde,

Na mijn auto-ongeluk had ik heel veel last van rug en nek. Ik kreeg goede hulp van de fysiotherapeut maar op advies van de neuroloog heb ik contact met U opgenomen. Eerlijk gezegd kon ik me niet veel voorstellen bij Mensendieck en waren mijn verwachtingen niet hoog!

Ik ben meer dan aangenaam verrast door de aanpak bij Mensendieck!

Ik merkte zelf wel dat het veranderen van houding invloed had op mijn klachten maar bij U werd ik zeer expliciet met houding geconfronteerd. Daarnaast waren de oefeningen ook zeer constructief.

Hoewel het herstel bij een whiplash anders loopt dan je zelf hoopt zijn mijn schouder/rugklachten voor een belangrijk deel verdwenen door de combinatie Mensendieck/fysiotherapie.

Nu hopen dat de hoofdpijn en concentratie klachten verdwijnen.

Bedankt en u mag me als referentie noemen!

 

Yvonne, lage rugklachten met uitstraling naar heupen en bovenbenen

Vorig jaar in november kreeg ik plots lage rugpijn, met uitstraling naar heupen en bovenbenen. Dat was niet de eerste keer dat ik klachten had. Eigenlijk keerden die klachten met enige regelmaat terug, maar na een aantal fysiotherapie sessies kon ik er weer voor een hele tijd  tegenaan. De huisarts adviseerde me om deze keer Mensendieck therapie te proberen.  Ik had in eerste instantie mijn bedenkingen hierover, omdat ik wist dat ik dan ook thuis moest oefenen en mijn houding/beweging  moest aanpassen . Ik vroeg me af of ik daar wel de tijd en energie in wilde  stoppen. Aan de andere kant leek het me ook goed om op een andere manier aan de klachten te werken. Dus ik nam me voor om helemaal open te staan voor deze therapievorm.

Na de intake en opzetten van een therapieplan hebben Ysolde en ik  gewerkt aan ontspanning, goede houding en goede beweging. De klachten verdwenen snel en mijn houdingen en bewegingen werden steeds beter. De therapie zorgt ervoor dat je zelfinzicht krijgt en je leert hoe je kunt voorkomen dat je nieuwe klachten krijgt. Het oefenen was makkelijk te integreren in het dagelijkse leven, zelfs op het werk. Je krijgt praktische tips, die je direct kunt toepassen, zoals het beter inrichten van je werkplek. Soms zijn er maar kleine aanpassingen nodig om direct een groot resultaat te krijgen. Iedere week wordt er samen gewerkt aan een doel.

Ik ben nu klaar met het volgen van de therapie en ben klachtenvrij. Het beste is dat ik een hele mooie houding gekregen heb en dat ik complimenten hierover krijg. Ook ben ik weer begonnen met hardlopen, omdat ik weet dat ik goed beweeg. Mijn lichaam is sterker. En mocht ik ooit nog klachten krijgen, dan weet ik wat ik zelf kan doen om ze weer te verminderen. Ik heb het juiste ‘gereedschap’ hiervoor gekregen.  Bedankt Ysolde voor alle oefeningen, tips en uitleg.

 

Herman, 64 jaar, Nek/Schouder klachten

Ten gevolge van langdurig zittend werk achter de computer meldde ik me bij mijn huisarts met pijnklachten aan nek en schouders. De huisarts raadde mij Mensendieck therapie aan en verwees mij door naar Ysolde. Mijn klachten bleken te worden veroorzaakt door stijfheid in schouders, nek en rug en door een verkeerde houding. Met adviezen over zithouding, gerichte oefeningen en soms massage zijn de klachten aangepakt en na 12 behandelingen ben ik inmiddels zo goed als klachtenvrij. De oefeningen blijf ik regelmatig uitvoeren, het verbeteren van de houding gaat ook de goede kant op maar ik realiseer me goed dat daar veel tijd voor nodig is: doorzetten en volhouden is heel belangrijk en ik denk dat ik Ysolde achter een tijdje nog eens laat checken hoe het met mijn houding gesteld is.
De begeleiding van Ysolde is erg aangenaam en stimulerend en ze geeft ook goede adviezen over het gebruik van hulpmiddelen: zo had ik al jaren een zgn. backstrechter die ik weinig gebruikte omdat ik daar weer andere klachten van kreeg. Op advies en aanwijzigingen van haar ben ik die toch weer gaan gebruiken met als resultaat dat de bijkomende klachten zijn verdwenen. Tevens gebruik ik al jaren een fitnessapparaat voor krachttraining van de spieren. Daarbij bleek dat ik de verkeerde spieren trainde en op aanwijzigingen van Ysolde heb ik de oefeningen aangepast zodat nu de juiste spieren worden getraind ter ondersteuning van de overige oefeningen.
Ysolde, bedankt voor de prettige en effectieve therapie en mocht ik weer klachten krijgen dan weet ik waar ik moet zijn!

 

Beauchiana, 16 jaar, knieklachten, nek- en hoofdpijnklachten

Toen ik 14 was ben ik met voetbal een paar keer flink hard op mijn knie gevallen en toen heb ik een paar maanden niet kunnen voetballen. In eerste instantie wou ik niet naar de dokter gaan en dacht “dat zal wel overgaan”, maar dat was dus niet zo. Toen ben ik uiteindelijk toch maar gegaan. Ik moest toen rusten was het advies. Toen ik nog last had na een maand ben ik weer teruggegaan, toen werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis voor röntgenfoto’s. Bij de uitslag van de röntgenfoto’s was niets te zien  en omdat ik nog pijn had, moest ik een MRI-scan doen, daar zagen ze dat ik kraakbeen beschadigd had. Op mijn jonge leeftijd is dat heel erg want bij elke beweging die ik met mijn been maakte, deed mijn knie pijn. Het ziekenhuis zei dat Mensendieck therapie daar wat aan kon doen.

Dat heb ik toen gedaan en ben bij Ysolde terechtgekomen. Ze wees mij op dingen zodat ik mijn knie niet te erg deed belasten en oefeningen om mijn knie sterker te maken. En heel fijn was dat Ysolde ook op andere dingen let zoals de houding van zitten of lopen of staan want ik had ook vaak last van mijn nek, doordat ik mijn schouders optrok waardoor die altijd gespannen waren en daar kreeg ik hoofdpijn van. En ik liep ingezakt en nu niet meer. Ik heb 2 jaar niet kunnen sporten doordat ik zoveel pijn aan mijn knie had en dankzij Ysolde kan ik nu weer sporten. En daar ben ik haar dankbaar voor want ik sport heel graag. Ik vond de “lessen” heel leuk en leerzaam.

 

Ilse, 12 jaar, Scoliose (kromming in wervelkolom)

Voordat ik begon met de oefentherapeut had ik last van:

  • Hoofdpijn, door het optrekken van mijn schouders;
  • Rugpijn, door verkeerde houding en de scoliose;
  • Pijn in mijn knieën en voeten, door verkeerde houding

De eerste keer dat ik naar de oefentherapeut ging hebben we gekeken wat mijn problemen waren en daarna hebben we een paar oefeningen doorgenomen. Ik kreeg verschillende oefeningen bijvoorbeeld; voor de buikspieren, voor de scoliose, voor de pijn in mijn knieën enz. Thuis moest ik dan de oefeningen oefenen. Ook hebben we mijn houding aangepast, ik weet nu hoe ik recht moet staan en zitten, moet tillen, computeren enz. Ik ben nu ongeveer 1½ jaar bij de oefentherapeut en mijn wervelkolom staat een stuk rechter en ik heb bijna geen last meer van mijn klachten.

 

Sander, 45 jaar, pijnklachten in nek en arm tot in de vingers, cervicobrachialgie

Ik had sinds 3 maanden pijnklachten in nek en arm tot in de vingers en werd door de neuroloog naar oefentherapie verwezen.

Mensendieck is gericht op houding en bewegen, zoals houding in de auto, achter je bureau/pc of slaaphouding en loophouding. Door diverse oefeningen en ‘n soort bewustwordingsproces zijn mijn klachten na slechts 4 behandelingen al grotendeels verdwenen. Hartelijk dank!